Case: Aarhus kommune

Som en del af Aarhus Kommunes Plastikstrategi 2020-2025, blev der opsat en SeaProtectorOne i Aarhus Å. Det reddede Aarhus Bugt og Kattegat fra intet mindre end 63.000 stykker affald. En stor succes for både verdenshavene, Aarhus Kommune og All In On Green.

Aarhus kommune tager ansvar

En succesfuld indsats for Aarhus, Danmark og verden

Lige inden Aarhus Ås udløb til Aarhus Bugt blev SeaProtectorOne opsat som en del af Aarhus Kommunes plastikstrategi 2020-2025. Med sin centrale placering igennem Aarhus centrum har Aarhus Å unægteligt båret meget af byens affald direkte ud i havet. Det skulle SeaProtectorOne formindske.

I alt indsamlede SeaProtectorOne ca. 63.000 stykker affald på ét år fra sin placering i slutningen af Aarhus Å. Affald, der tidligere ville være endt i havet og blive nedbrudt til skadelig mikroplast, blev i stedet indfanget og genanvendt i det omfang, det var muligt. Aarhus Kommune var meget tilfredse med resultatet og den effekt, som SeaProtectorOne havde for miljøet i og omkring åen.

Udvalgte resultater fra opsamling i 1 år

63.000

Stykker affald på 1 år

7800

Engangskrus

5000

Cigaretskod/snus

1700

Plastikposer

4000

Dåser

Our assessment is that SeaProtectorOne is a solid and effective part of the solution to one of our planet’s biggest problems.
Søren X. Frahm,CEO, Artlinco

En del af Aarhus’ ambitiøse miljøprojekt

For Aarhus Kommune var SeaProtectorOne en vigtig brik i kommunens samlede plaststrategi, der viste sig ikke kun at være effektiv men også praktisk. Beholderen skulle tømmes maksimalt 1 gang om dagen for affald, der ikke kun indbefattede forventeligt affald som plastikkrus og tomme flasker men også pulverslukkere, tøj, diskokugler mv. Alt sammen affald, der potentielt kunne have forurenet verdenshavene i flere årtier men som med SeaProtectorOne kunne indfanges og fjernes forsvarligt.

SeaProtectorOne var samtidig også en ideel løsning for Aarhus Kommune i forbindelse med den sejltrafik, der er på Aarhus Å. Her kunne kajakroere o. lign. nemt komme forbi anlægget, da det automatisk “åbnede” op for dem, uden at det krævede en menneskelig operatør. Alt i alt var forløbet en stor succes for Aarhus Kommune, der med en “lille” indsats i høj grad viste medansvar overfor Danmarks næststørste bys udledning af affald til verdenshavene.

Læs hele århus kommunes plaststrategi

Bliv en del af løsningen

Verdenshavene har brug for vores hjælp. Kontakt os og vær med til at sætte handling bag ordene. Vi har en løsning og vi står klar til at vise den frem, samt svare på alle spørgsmål - store som små.
Vil du vide mere om, hvad SeaProtectorOne kan gøre for jer, så lad os høre fra dig, så vender vi retur.

All in on Green
Niels Bugges Vej 10A
DK-8800 Viborg

Kontakt os